Istutin siemenetkin ruukkuihin vasta muutama viikko sitte; salaattia, paprikaa, basillikaa, tomaattia. Ja ne jäi ulos pöydän päälle auringon paisteeseen.. Siitä huolimatta jotain alkoi kasvaa ja viime viikolla sain jo salaatit siirtää kasvimaalle. Olisihan ne lähtenyt suoraan pellostakin kasvamaan, mutta kun halusin tehdä vaikeimman kautta. Muutkin siemenet alkavat olla taimettuneet ja odottelen vapaata hetkeä siirtääkseni ne penkkiin. Kasvimaan penkkiin istutin myös kaverilta saadut ruohosipulitupot, nekään eivät ole ainakaan vielä kuolleet.

Viikonloppuna ähelsin oikein urakalla kasvimaalla. Tuuppasin pari pussia salaatin siemeniä pyöreäksi muotoiltuun penkkiin, lisäksi avomaan kurkkua, loput basilikan siemenistä (kun en keksinyt minne muualle ne voisin laittaa), tilliä ihan hemmetisti (niitä siemeniä vain riitti ja riiitti ja riitti). Puutarhamansikatkin saivat omat penkkinsä. Saa nähdä mitä sieltä lähtee kasvamaan vai lähteekö mikään. Olen aina yhtä kärsimätön tällaisissa hommissa. Esikasvatukset sun muut ei ylensä ole minun juttuja, kaikki tyrkätään sinne siemenvakoon ja katsellaan mikä kasvaa tai ei. Ja nytkin unohdin kastella ne penkit istutuksen jälkeen.

Eilen oli sitten perunan vuoro. Kuusi pitkää vakoa oli tehty perunaa varten. Siemenperunaa olisi ollut yllin kyllin, mutta kunto ja innostus loppui kesken. Meillä kun nuo työkalut on mitä sattuu. Nytkin mullattiin perunat kuokalla ja haravalla, kun meillä ei ole sellaista ihmisvoimalla toimivaa vakoauraa. Semmonen on kyllä jostain saatava.

Vielä kaupassa odottavat hakuaan porkkanan ja herneen siemenet sekä mansikantaimet. Yritän maksimoida mansikoiden tulon, koska en luota yhtään, että niistä jo istutetuista mansikansiemenistä muka jotain lähtisi kasvamaan.

Sen jälkeen vain odotellaan ja napsitaan herkkuja penkistä. Ja kitketään rikkaruohoja.

Edelliskertainen istutus sai kehnon lopun. Pieni kasvimaa ei ilmeisesti ollut tarpeeksi ravinteikas tahikka multava. Se mitä kasvoi, oli ihan pikkiriikkistä. Pikkipikkiriikkisiä perunoita ja porkkanoita. Ei niistä paljon iloa ollut. Jospa tänä kesänä parempi onni.